Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
-->

ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ

Γενικό Λύκειο Μίκρας

Εκπαιδευτικό υλικό

easter2024

Την Τετάρτη 24.04.2024 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου ΔΣ Καρδίας θα πραγματοποιηθεί  Ημερίδα Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας με θέμα "Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια", υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θέρμης. 

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν τα σχολεία:

3ο Γυμνάσιο Μίκρας - 1ο ΓΕΛ Μίκρας - 2ο ΓΕΛ Μίκρας - 1ο Γυμνάσιο Μίκρας - 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας - 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

 

img 

 

Στα πλαίσια προσπάθειας ανάπτυξης σχέσεων με τις τοπικές κοινότητες της περιοχής μας, αλλά και της διερεύνησης της τοπικής ιστορίας, το σχολείο μας ξεκίνησε τη συγκέντρωση σχετικού ψηφιακού υλικού. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο υλικό, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διευθύντρια του Σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι η διενέργεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2024, προγραμματίζεται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2024.
Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024 (από 02 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024).

Οδηγίες για την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής θα βρείτε εδώ.

Ενημερώνουμε τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών και τους μαθητές του ΓΕΛ Μίκρας ότι, μέχρι να έχουμε άλλη πληροφόρηση, τα σχολικά λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια

Σας ανακοινώνουμε ότι, μετά από εκτακτη ενημέρωση που είχαμε, αύριο, 11/9 δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά δρομολόγια από Καρδία και Κάτω Σχολάρι.
Ο αγιασμός θα διεξαχθεί κανονικά και η διανομή βιβλίων. Λυπόμαστε πολύ για την αναστάτωση.

η Διευθύντρια

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να προσκομίσουν στο σχολείο από τη Δευτέρα 04.09.2023 μέχρι και την Παρασκευή 08.09.2022 και ώρες 08:00-14:00 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Για την Α΄ Λυκείου

 1. Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής Μαθητή/τριας (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)
 2. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας του/της μαθητή/τριας
 3. Το πρωτότυπο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)
 4. Εκτύπωση της Οριστικοποιημένης Ηλεκτρονικής Εγγραφής
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Κηδεμόνα που ΔΕΝ έκανε την ηλεκτρονική εγγραφή, στην οποία δηλώνεται ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό της. (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)

Για την Β΄ Λυκείου

 1. Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής Μαθητή/τριας (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)
 2. Εκτύπωση της Οριστικοποιημένης Ηλεκτρονικής Εγγραφής
 3. Υπεύθυνη Δήλωση του Κηδεμόνα που ΔΕΝ έκανε την ηλεκτρονική εγγραφή, στην οποία δηλώνεται ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό της. (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)

Για την Γ΄ Λυκείου

 1. Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής Μαθητή/τριας (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)
 2. Δύο φωτογραφίες
 3. Εκτύπωση της Οριστικοποιημένης Ηλεκτρονικής Εγγραφής
 4. Υπεύθυνη Δήλωση του Κηδεμόνα που ΔΕΝ έκανε την ηλεκτρονική εγγραφή, στην οποία δηλώνεται ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό της. (Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ)

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Μίκρας και η Διευθύντρια συγχαίρουν τους/τις αποφοίτους μας για τις υψηλότατες για μια ακόμα χρονιά επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους και τους/τις ευχόμαστε να διαγράψουν μια λαμπρή Ακαδημαϊκή πορεία.

 

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Μίκρας,

Δρ Αυγέρη Σοφία

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια του σχολείου μας!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Μίκρας συγχαίρουν την μαθήτρια του σχολείου μας  και αθλήτρια της Εθνικής ομάδα Cheerleading Τραχανά Δόμνα για την κατάκτηση της 5ης θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ, στο διάστημα 19-21/4/2023.

Ευχόμαστε πάντα διακρίσεις και επιτυχίες στην πορεία της ζωής της!

Σας γνωρίζουμε ότι από το σχολικό έτος 2023-2024 και εφεξής, οι μαθητές/τριες θα εισάγονται στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων βάσει του άρθρου 123 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136), όπως ισχύει.
Με την αρ. 22010/Δ6 (Β΄ 1062/24-02-2023) Υπουργική Απόφαση δίνεται πλέον η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες έκτης τάξης δημοτικού ή τρίτης τάξης γυμνασίου να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή, μέσω τεστ δεξιοτήτων για την κάλυψη των θέσεων που έχουν οριστεί σύμφωνα με την 3η/Ε.Σ.Ε.Ε./17-2-2023 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης περί αριθμού εισακτέων μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία ως εξής:
Α) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, αντίστοιχα
Β) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού ή Προτύπου Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού ή Προτύπου
Λυκείου, αντίστοιχα
Γ) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού ή Προτύπου ή Πειραματικού Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού ή
Προτύπου ή Πειραματικού Λυκείου, αντίστοιχα
Η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία γίνεται με κλήρωση. Με το νέο σύστημα εισαγωγής μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Όσοι/ες μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή μόνο σε Εκκλησιαστικό Σχολείο ή σε Εκκλησιαστικό Σχολείο και σε Πρότυπο Σχολείο θα αξιολογηθούν μέσω τεστ δεξιοτήτων σε τρία (3) μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά και Θρησκευτικά.

Για τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Για τη συμπληρωματική εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για το σχετικό ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ
(https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-giaeisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/ )

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη πατήστε εδώ.

 

Θέμα: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής
Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], Ακαδημαϊκού Έτους 2023- 24 -
Οδηγίες για Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).  Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη πατήστε εδώ.

 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ΦΕΚ σχετικά με τους συντελεστές ΕΒΕ και τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 και εφεξής.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

«Προσέλκυση-Επιλογή-Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού»
(Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005)

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.»

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

 • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2023 (μαθητές ή απόφοιτοι).
 • Προθεσμίας Υποβολής από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022.

 

 1. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΓΙΑ_Α-Δ_2022-2023
 2. Α-Δ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή_2023
 3. Α-Δ_ΓΕΛ_για_3_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή_2023
 4. ΑΡΧΕΙΟ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ_ΕΠΑΛ_2023
 5. ΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_Α-Δ_ΓΕΛ_2023
 6. ΔΕΛΤΙΟΜ_ΤΥΠΟΥ_ΥΠΑΙΘ
 7. ΠΙΝΑΚΑΣ_ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΓΕΛ_2023

 

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Στοιχεία Επικοινωνίας

 
ΓΕΛ Μίκρας
Τρίλοφος
Τ.Κ. 57500
Τηλ: 2392063745
email: mail@1lyk-trilof.thess.sch.gr