Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
-->

ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ

Γενικό Λύκειο Μίκρας

Εκπαιδευτικό υλικό

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 17-03-2023. Όλοι οι υποψήφιοι από την 17-03-2023 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 27-04-2023 ημέρα Πέμπτη. 

Για να κατεβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο πατήστε εδώ

 

Για να κατεβάσετε την προκύρηξη για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 πατήστε εδώ

 

Οι μαθητές/-τριες και οι καθηγητές/-τριες του ΓΕΛ Μίκρας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και συμμερίζονται τη διάχυτη αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη στις 01/03/2023.

Συλλυπούνται εγκάρδια τις οικογένειες των 57 θυμάτων και ελπίζουμε να μη ξαναγίνουμε μάρτυρες παρόμοιας οδυνηρής είδησης.

 IMGP

 

 

Μία διαφορετική θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές/-τριες της Β’ και Γ΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Μίκρας την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Η θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά παρουσίασε την παράσταση του θεάτρου Forum (συμμετοχικό θέατρο) με τίτλο #Support_Hara, που έχει ως θέμα την πρόληψη και την διαχείριση της έμφυλης βίας. Οι μαθητές/-τριες είχαν την δυνατότητα ν’ ανέβουν στη σκηνή, να αναλάβουν ρόλους και να αλλάξουν την ιστορία, ανατρέποντας στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία μας. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν με προσοχή τη θεατρική παράσταση, συμμετείχαν με θέρμη και ενθουσιασμό και την αποτίμησαν πολύ θετικά!

Συγχαρητήρια στους/στις ηθοποιούς και τη θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά για την επιλογή του θέματος και τον τρόπο που επέλεξαν να το παρουσιάσουν, αποδεικνύοντας πώς η Τέχνη έχει τη δύναμη να αφυπνίζει τους ανθρώπους.

Συγχαρητήρια και στα παιδιά μας για την άψογη παρουσία τους, την ενέργεια, το ομαδικό πνεύμα και την ευαισθησία τους!

Οι υπεύθυνες διοργάνωσης

                                                                 κ. Παπαδοπούλου Ζαφείρα – κ. Στεφανίδου Μαρίνα.

IMG1Α IMG2ΑIMG3Α

Σας γνωρίζουμε ότι από το σχολικό έτος 2023-2024 και εφεξής, οι μαθητές/τριες θα εισάγονται στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων βάσει του άρθρου 123 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136), όπως ισχύει.
Με την αρ. 22010/Δ6 (Β΄ 1062/24-02-2023) Υπουργική Απόφαση δίνεται πλέον η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες έκτης τάξης δημοτικού ή τρίτης τάξης γυμνασίου να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή, μέσω τεστ δεξιοτήτων για την κάλυψη των θέσεων που έχουν οριστεί σύμφωνα με την 3η/Ε.Σ.Ε.Ε./17-2-2023 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης περί αριθμού εισακτέων μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία ως εξής:
Α) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, αντίστοιχα
Β) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού ή Προτύπου Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού ή Προτύπου
Λυκείου, αντίστοιχα
Γ) στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού ή Προτύπου ή Πειραματικού Γυμνασίου ή Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού ή
Προτύπου ή Πειραματικού Λυκείου, αντίστοιχα
Η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία γίνεται με κλήρωση. Με το νέο σύστημα εισαγωγής μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Όσοι/ες μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή μόνο σε Εκκλησιαστικό Σχολείο ή σε Εκκλησιαστικό Σχολείο και σε Πρότυπο Σχολείο θα αξιολογηθούν μέσω τεστ δεξιοτήτων σε τρία (3) μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά και Θρησκευτικά.

Για τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Για τη συμπληρωματική εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για το σχετικό ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr  η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Δευτέρα 13-03-2023 έως και την Δευτέρα 20-03-2023.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  από Τρίτη 14/03/2023 έως και Τρίτη 21/03/2023.

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ
(https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-giaeisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/ )

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 17/2/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Για την ενημερωτική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ πατήστε εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 17/2/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Για την ενημερωτική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη πατήστε εδώ.

 

Θέμα: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής
Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], Ακαδημαϊκού Έτους 2023- 24 -
Οδηγίες για Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).  Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη πατήστε εδώ.

 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ΦΕΚ σχετικά με τους συντελεστές ΕΒΕ και τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 και εφεξής.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

«Προσέλκυση-Επιλογή-Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού»
(Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005)

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.»

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2023 (μαθητές ή απόφοιτοι).
  • Προθεσμίας Υποβολής από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022.

 

  1. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΓΙΑ_Α-Δ_2022-2023
  2. Α-Δ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή_2023
  3. Α-Δ_ΓΕΛ_για_3_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή_2023
  4. ΑΡΧΕΙΟ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ_ΕΠΑΛ_2023
  5. ΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_Α-Δ_ΓΕΛ_2023
  6. ΔΕΛΤΙΟΜ_ΤΥΠΟΥ_ΥΠΑΙΘ
  7. ΠΙΝΑΚΑΣ_ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΓΕΛ_2023

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα σχετικά, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2026 (γεννημένοι το έτος 2005), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2023 (02 Ιαν 23 έως και 31 Μαρ 23) είτε ηλεκτρονικά, είτε σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή αρμόδια Προξενική Αρχή.

Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ : Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του
Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος,
στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες
Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2023.

Για να ανοίξετε τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Μίκρας στις 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.30 π.μ., θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες που φοίτησαν στο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ κατά το σχολικό έτος 2021-22. Επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης η Διευθύντρια, κ. Μ. Τζιομάλλου, και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου και ειδικότερα στους/στις αποφοίτους του σχολικού έτους 2021-2022, που με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανέδειξαν το ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ ως το σχολείο του Δήμου Θέρμης με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (με βάση τα στοιχεία από τα πέντε Γενικά Λύκεια και το Επαγγελματικό Λύκειο Βασιλικών, όπως παρουσιάστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο:

https://www.thermisnews.gr/2022/08/blog-post_26.html?m=1 )

Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προκειμένου να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει:
Α. από την Τετάρτη 5-10-2022 έως και τη Δευτέρα 10-10-2022 να προσέλθουν στο Λύκειό τους και να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)
B. μέσα στην ίδια προθεσμία (από την Τετάρτη 5-10-2022 έως και τη Δευτέρα 10-10-2022 μέχρι τις 24.00) να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Στοιχεία Επικοινωνίας

 
ΓΕΛ Μίκρας
Τρίλοφος
Τ.Κ. 57500
Τηλ: 2392063745
email: mail@1lyk-trilof.thess.sch.gr